Masurile de prevenire a imbolnavirilor prin infectii respiratorii acute si gripa

Uncategorized

C O M U N I C A T

 

 

Urmare  recomandarilor primite de la Centrul National de Supraveghere si Control Boli Transmisibile Bucuresti, va informam in legatura cu masurile de prevenire a imbolnavirilor prin infectii respiratorii acute si gripa, instituite de Directia de Sanatate Publica Gorj in unitatile  scolare din judet  prin intermediul personalului medical de la  nivelul cabinetelor scolare/ medici de familie.

Masuri instituite :

  • Triaj zilnic in colectivitati cu izolarea cazurilor cu simptome depistate in cadrul triajului.
  • Raportarea focarelor de infectii respiratorii acute / gripa cu 3 cazuri / clasa.
  • Urmarirea ratei absenteismului din aceasta cauza ( posibilitatea de suspendare a cursurilor la o rata de absenteism de peste 20 % din efectivul unitatii de invatamant, inregistrata timp de trei zile consecutive ).
  • Suspendarea activitatii se va face in functie de contextul epidemiologic, etapizat, evitandu-se intreruperea activitatii in intreaga unitate scolara , pentru o perioada stabilita de D.S.P. Gorj dar nu mai mare de 5 zile lucratoare.

 

Avand in vedere contextul epidemiologic actual, recomandam aplicarea urmatoarelor masuri in unitatile de invatamant din judet:

  1. Accentuarea masurilor de curatenie si dezinfectie.
  2. Asigurarea unor stocuri suficiente de materiale de curatenie si substante dezifectante in fiecare unitate scolara.
  3. Asigurarea conditiilor optime pentru igiena personala a copiilor si a cadrelor didactice ( apa calda, sapun lichid, prosoape de hirtie, etc.);
  4. Educatie sanitara in ceea ce priveste respectarea normelor de igiena personala.
  5. Monitorizarea respectarii conditiilor de igiena din spatiile de invatamant, cazare si alimentatie din unitatile de invatamant arondate.
  6. Colaborarea cu parintii / reprezentantii legali pentru identificarea din timp a semnelor de boala si intreprinderea masurilor de prevenire a imbolnavirilor in colectivitati scolare.

 

Mentionam ca masurile au fost transmise catre toate primariile din judet, Directia Publica de Patrimoniu Tg Jiu, Directia Publica de Protectie Sociala Tg Jiu, Inspectoratul Scolar Judetean Gorj, medicii de familie din judetul Gorj, Centre de protectie sociala ( camine de batrani ) inca din data de 28.01.2020.

 

 

 

DIRECTOR EXECUTIV,

EC.IVANOV CARMEN

COMPARTIMENT RELATII CU PUBLICUL

CONS.SUP.PITIAN ELENA